EUROPAfest 30: WORKSHOP JAZZ

Monday, 10 July '23, 16:00
Workshop: SVETOSLAV NIKOLOV | Bulgaria – Director Jazz FM Sofia
EUROPAfest prezinta “The Emotional Connection with the Audience”

Svetoslav Nikolov este director de programe la Jazz FM in Bulgaria din 2006 si prezentator al emisiunii matinale a singurului post de radio de jazz din tara. De-a lungul anilor a dezvoltat diverse proiecte care documenteaza traditia jazz-ului din Bulgaria prin povestile spuse de fondatorii sai. Obiectivul lui Svetoslav Nikolov este de a conecta emotional artistii si publicul in timp ce lucreaza la extinderea scenei de jazz pentru a atrage noi categorii de audienta.
A infiintat mai multe festivaluri de jazz si serii de concerte care se bazeaza pe comunitatile locale, pe mostenirea lor etnologica, educatie si natura. Cu scopul de a consolida scena muzicala si de a-i da un imbold, a inceput o noua serie de concerte special inregistrate prezentate de artisti, urmarind intregul proces de dezvoltare a unui proiect muzical.
A tinut prelegeri la festivaluri de jazz precum Jazz Forum Stars Zagora, Bansko Jazz Academy, etc., face parte din juriul diferitelor competitii - Concursul National pentru Tineri Interpreti de Jazz, Evergreen Fest, Golden Spring a Radioului Naţional Bulgar, Bucharest International Jazz Competition. Inainte de a conduce Jazz FM, Svetoslav Nikolov a fost prezentator de stiri, producator si gazda programelor de actualitate si de arta la Radioul National Bulgar, Radio Europa Libera, Sectia bulgara a BBC. Intr-o cariera mediatica de 28 de ani, a lucrat si la alte posturi de radio si TV, precum si pe site-uri de stiri.
In prezent, el produce un album si o serie de concerte pentru artisti talentati, precum Mimi Nikolova. A fost editorul cartii autobiografice a uneia dintre legendele jazz-ului din Bulgaria, Dimityr Simeonov.
De asemenea, mai multe proiecte radio speciale sunt orientate catre aducerea culturii in educatie si integrarea lucrarilor muzicale realizate in cadrul scolilor de arte pe frecventele radio.
Show more details