Cum ar fi ca spectacolul să se desfășoare foarte aproape de public?
Și cum ar fi ca publicul să poată interacționa direct cu artiștii?
Antonia Itineanț și-a propus să realizeze o serie de intervenții de tip talk performance prin care să aducă dansul contemporan mai aproape de public și să creeze o conexiune directă între spectatori și dans.
Iar al cincilea invitat al acestei serii este Andrei Tcaciuc - performer și coregraf
Andrei și Antonia vă invită la o seară de povești prin dans. Cum au început să danseze? Există asemănări în drumul lor de până acum? Ce fel de interpreți își doresc să devină? Ce visuri au?
Pornind de la următoarele gânduri, cei doi, colaborând pentru prima oară împreună, vor împărtăși din parcursul lor artistic și vor încerca să se cunoască, să se inspire creând un spațiu de întâlnire sinceră între ei și împreună cu publicul
„Heei! Sunt Tcaciuc Andrei, etnic ucrainean, originar dintr-un sat micuț din județul Botoșani.
Am început să dansez la vârsta de 10 ani în ansamblul folcloric al satului meu. După ani în care am aprofundat dansul ucrainean, am decis să urmez Facultatea de Teatru, secția Coregrafie, la UNAGE Iași. Acolo am descoperit dansul contemporan, un teritoriu nou, care m-a provocat și m-a transformat.
Pe parcursul facultății, m-am format atât ca interpret, cât și ca coregraf, participând la numeroase workshopuri din întreaga țară.
Până în prezent, am semnat trei spectacole de dans contemporan: "Sin/Seen", "Povestiri din Pământ și Hârtie" și "Rush".
Simt o legătură profundă cu locul meu natal, un spațiu care mă inspiră constant. De fiecare dată când creez, mă întorc cu gândul și cu sufletul acolo, pentru a-mi regăsi sursa de inspirație.
E amuzant să mă gândesc că, în urmă cu 4-5 ani, lucram pământul și făceam tot ce presupune viața la țară, iar acum dansul a devenit meseria mea. Viața e cu adevărat surprinzătoare și amuzantă în felul ei neașteptat.”
„Sunt Antonia Itineanț. M-am născut în Râmnicu Vâlcea, dar am crescut în Timișoara.
Am început să dansez la vârsta de 8 ani, mergând de două ori pe săptămână la balet. În liceu, am descoperit dansul contemporan și apoi am ales să merg la secția de Coregrafie a Facultății de Teatru din cadrul U.N.A.T.C. “I. L. Caragiale” București.
Am început coregrafia din dorința de a crea mișcare. O importantă sursă de inspirație o reprezintă teatrul absurd. Am continuat să mă dezvolt profesional prin participarea la diverse workshop-uri atât cu coregrafi naționali, cât și cu coregrafi internaționali și prin aplicarea la programe educaționale dedicate dansului contemporan. Din anul 2024, sunt membră a Asociației Unfold Motion.”
Îmi doresc să mă provoc constant ca și performer și coregraf, să rămân consecventă în munca mea și să facă parte activ din viața culturală din Timișoara. Cred în spectacolele sincere, sensibile, actuale și care pot fi privite de toate categoriile de spectatori.”
__________________________________
Susținem cultura locală
Scena este un proiect cultural care își propune să sprijine artiștii locali independenți.
Toate veniturile obținute din vânzarea biletelor pentru evenimentele găzduite de noi ajung la artiștii de pe scenă.
Împreună susținem scena culturală locală!