Totul e Relativ

Opera Națională Română Timișoara, Timisoara
Strada Mărășești 2, Timișoara
Monday, 30 September '19, 19:30
”Totul e relativ” de Alan Ayckbourn deschide a 28-a stagiune a Fundației Culturale Artmedia cu un spectacol de pe bulevardul comediei: Teatrul Nottara. Show more details

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny ține ascunse de Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte: este dragostea sinceră, cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu, cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

___

Am ales să montez textul lui Alan Ayckbourn cu senzația că nevoia acută de comedie a publicului, nevoie ce vine din dorința de a evada din realitatea înconjurătoare, va fi satisfăcută, dar într-un mod mai straniu. Și asta pentru că ceea ce m-a atras cu adevărat în Totul e relativ nu e numai scriitura dramatică, ce îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă. Tristețe ce vine tocmai din faptul că iubirea, certitudinile, totul în viață… e relativ. (Felix Alexa)


Regia: Felix Alexa
Distribuția:
Ginny - Raluca Gheorghiu
Greg - Gabriel Răuţă
Philip - Constantin Cotimanis
Sheila - Catrinel Dumitrescu

Muzica: Alexei Ţurcan
Scenografia: Chiriac Andrada
Traducerea: Irina Velcescu

Biletele sunt în valoare de 100, 60, respective 30lei.

Pentru informații suplimentare, contactați:

personall.anapopa@gmail.com, Popa Ana Maria, PR Fundația Artmedia, 0742 054 838